PACTE FISCAL
Política 24/02/2011

El Govern vol sortir de la Lofca per tenir un finançament singular apel·lant als drets històrics

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que "és necessari sortir de la Lofca, com a mínim en els termes que està plantejada en aquests moments"

Redacció
1 min
Homs, durant la seva intervenció en l'esmorzar col·loqui

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat avui que el Govern reclamarà un finançament “singular” al marge de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (Lofca) apel·lant als “drets històrics” de Catalunya. En un esmorzar-col·loqui a Barcelona al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Homs ha esbossat les línies mestres del pacte fiscal que defensarà el Govern que presideix Artur Mas els anys vinents, per solucionar d'una vegada per sempre els problemes de finançament de Catalunya, informa EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En primer lloc, segons Homs, "és necessari sortir de la Lofca, com a mínim en els termes que està plantejada en aquests moments". "Cal construir un règim singular, sobre la base de l'article 5 de l'Estatut, el dels drets històrics, i des del convenciment polític que expressava Trias Fargas: els catalans no ens refiem de l'administració central en aquesta matèria", ha dit.

Homs ha recordat que en els últims 30 anys hi ha hagut "molts intents per articular un model conjunt que sigui beneficiós" per a Catalunya, però els governs espanyols "mai han acabat de complir".

stats