Publicitat
Publicitat

El govern basc estalviarà 100 milions en despeses de personal el 2012

Les propostes han sigut rebutjades per tots els agents socials

El govern basc ha plantejat avui una sèrie de mesures de retallada de despeses en el personal de l'administració autonòmica amb les quals vol estalviar més de 100 milions d'euros el 2012, unes propostes que han sigut rebutjades per tots els agents socials.

En concret, la proposta de contenció de la despesa es basa en la supressió de totes les primes per jubilació voluntària, la suspensió del contracte relleu que podria afectar 365 persones i l'eliminació de l'opció a pròrroga en el treball en complir els 65 anys. Amb aquesta darrera idea el govern basc vol que no es cobreixin els llocs de treball que quedin vacants per jubilació, tot i que reconeix que no totes les places es poden amortitzar. També proposa suprimir els complements per incapacitat transitòria, que actualment són del 100% en tots els casos, i planteja mantenir-los només per als casos de baixa per accident laboral, ja que en els deu primers mesos d'aquest any s'han produït més de 48.000 baixes, amb un cost en aquest concepte de 43,8 milions.

També proposa la suspensió de les substitucions per cobrir vacants, excepte en determinats llocs. A més, es pretén continuar amb la lluita contra l'absentisme, que ha passat del 6,1% el 2008 al 5,5% aquest any, frenar la interinitat amb la convocatòria d'ofertes públiques d'ocupació i reduir l'externalització de serveis, de manera que s'utilitzin preferentment els mitjans propis.

Aquestes mesures han sigut rebutjades frontalment pels sindicats, que han arribat a xifrar en un 12 per cent la pèrdua del poder adquisitiu dels funcionaris a finals de l'any. Diversos sindicats han coincidit a reclamar una nova política fiscal que recapti més i que possibiliti el manteniment i millora dels serveis i l'ocupació públics.


La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT