Política 22/12/2014

Rajoy es limita a expressar respecte per l'admissió a tràmit de la querella contra Mas

El govern espanyol assegura que també va ser curós amb l'autonomia de la Fiscalia quan va actuar contra el president de la Generalitat

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol s'ha limitat a expressar el seu respecte davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'investigar el president de la Generalitat, Artur Mas, per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional per haver impulsat el procés participatiu del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha sigut el secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, l'encarregat d'expressar aquest respecte en nom de la Moncloa. A la conferència de premsa que ha ofert després de la reunió que han mantingut a Madrid el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la presidenta andalusa, Susana Díaz, Ayllón ha estat preguntat per la decisió del TSJC.

Ha respost que, igual que en el seu moment Rajoy va respectar l'autonomia de la Fiscalia per presentar les querelles corresponents, ara mostra el seu respecte al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Una decisió que ve presa per un poder diferent del del govern", ha recalcat. Dies enrere, algunes informacions van atribuir a pressions del poder executiu la dimissió del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

stats