Política 27/10/2014

El PP expulsarà els alcaldes detinguts si s'acredita que són culpables

El president de Madrid, Ignaco González, demana celeritat a la justícia

Europa Press
1 min

MadridEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha afirmat que "per descomptat" s'expulsarà del PP els alcaldes implicats en la trama de corrupció coneguda aquest dilluns si s'acrediten responsabilitats penals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Era la resposta de González quan se li ha preguntat per la detenció de sis alcaldes de la regió dins de la macrooperació Púnica contra una trama de corrupció a nivell municipal i regional.

Es tracta dels alcaldes dels municipis madrilenys de Collado Villalba, Casarrubuelos, Serranillos de la Valle i Torrejón de Velasco, han informat a Europa Press fonts de la investigació. A més han estat arrestats els alcaldes de Parla i Valdemoro i l'exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados.

"Acreditant clarament que tenen responsabilitats penals per la comissió d'una actuació irregular, per descomptat", ha subratllat González sobre l'expulsió del PP.

Fonts del partit han informat a Europa Press que Granados pot haver de fer front a un expedient impulsat pel Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular de Madrid.

En concret, aquest organisme de la formació madrileny, dirigit per la delegada de govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, estudiarà si tramita amb caràcter urgent aquest expedient després de conèixer-se la detenció de Granados en el marc d'una trama de corrupció.

El president autonòmic espera que "aquestes actuacions es clarifiquen com més aviat i s'instrueixin els processos com més aviat millor". "Si algú ens demana col·laboració, el que farem és col·laborar amb tot i demanar als jutges que actuïn amb rapidesa i contundència perquè aquestes situacions no es converteixin en processos que duren eternament i que, al fina,l mai se sap on acaben les responsabilitats", ha remarcat.

stats