TERRORISME
Política 19/07/2012

Detinguts a Sevilla i Cadis tres membres dels Grapo pel segrest de Publio Cordón el 1995

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que l'empresari va morir quinze dies després del segrest quan intentava fugir de la casa de Lió on el tenien retingut

Efe
1 min

MadridLa Policia Nacional ha detingut avui a Sevilla i Cadis tres membres dels Grapo pel segrest el juny del 1995 de l'empresari saragossà Publio Cordón Munilla, segons han confirmat a Efe fonts de la lluita antiterrorista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que l'empresari va morir quinze dies després del segrest quan intentava escapar-se dels captors. Segons el titular d'Interior, Cordón hauria mort a causa de les ferides que va patir en precipitar-se per una finestra de la casa on estava segrestat, a Lió (França).

Publio Cordón, fundador de l'asseguradora Previasa i del Grup Hospitalari Quirón, va ser segrestat pels Grapo el 27 de juny del 1995 quan practicava fúting pels voltants de la casa de Saragossa. Un mes i mig després, la família va pagar a París un rescat als segrestadors de 400 milions de pessetes, però l'empresari no va aparèixer i el seu parador es va convertir en un misteri que va generar nombroses hipòtesis.

Tot i això, les forces de seguretat han localitzat avui a Lió (França) l'habitatge on els Grapo van retenir Publio Cordón, segons les mateixes fonts de la lluita antiterrorista.

stats