Política 22/07/2011

El govern espanyol ja respira "més tranquil" per la salut de l'economia

El ministre portaveu, José Blanco, lamenta que en un moment "vital" s'obri el debat sobre l'avançament electoral

Joan Rusiñol
1 min

MadridD'aquesta tempesta, Espanya se n'ha sortit. Ara, a esperar la propera. És la idea que ha transmès el ministre portaveu del govern espanyol, José Blanco, quan avui s'ha referit als acords que els caps d'estat i de govern de la zona euro van tancar ahir sobre el rescat de Grècia. Blanco ha admès obertament que el seu executiu respira avui "més tranquil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Blanco, els acords d'ahir són una solució "eficaç" que serveix de tallafocs per evitar un efecte contagi a l'Estat espanyol, Itàlia o Bèlgica. Segons ha dit, el president del govern espanyol ha presentat al consell de ministres un ampli informe sobre la reunió de Brussel·les. El gabinet socialista està més que satisfet perquè, segons diu, els estats membres van fer una "valoració molt positiva" de les reformes que ha posat en marxa.

Preguntat per si aquesta estabilitat té una lectura en clau electoral –si obre la porta a un avançament o bé l'endarrereix–, el ministre ha lamentat que es produeixi aquest debat mentre Europa travessa un "moment vital". Molest, ha criticat aquells que només es miren "el llombrígol" i es pensen que les eleccions són per triar "crisi sí o crisi no". Un debat que considera que promou el PP de forma interessada per generar inestabilitat.

Tant ell com el responsable de Justícia, Francisco Caamaño, han assegurat que el govern està disposat a acabar les reformes i a seguir amb el full de ruta que té marcat.

stats