Política 29/06/2015

Rajoy assegura que "els espanyols poden estar tranquils" davant la crisi grega

El president espanyol diu que a l'Estat hi ha "un govern seriós"

Ara
2 min
Rajoy ha presidit aquest dilluns la comissió delegada d'afers econòmics. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que "els espanyols poden estar tranquils" davant la crisi grega, entre d'altres coses, per les reformes que ha fet el seu executiu: "Espanya és un país seriós i ha tingut un govern seriós", ha sentenciat, en una compareixença a la seu del PP amb l'expresident de la República francesa i líder del partit Els Republicans, Nicolas Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu espanyol promet als ciutadans que aquí no hi haurà tancament de bancs, com està passant avui a Grècia, i creu que si la situació no té res a veure entre els dos països és gràcies als "esforços" que els ciutadans han fet durant els anys més durs de la crisi per corregir els desequilibris econòmics heretats, diu, de l'etapa socialista.

Rajoy s'ha mostrat molt contundent amb l'actitud del primer ministre grec, Alexis Tsipras, a qui ha acusat de "trencar unilateralment" les negociacions amb la Unió Europea posant sobre la taula un referèndum. S'ha negat a qualificar l'actitud del govern de Syriza però ha afirmat que "el 100% dels governs de la zona euro", no pensen el mateix que Podem, que aquest dilluns ha elogiat l'actitud dels seus aliats grecs.

No obstant això, el president espanyol espera que es trobi al final una solució 'in extremis' perquè la sortida d'Atenes de l'euro perjudicaria els ciutadans grecs. Recorda que fins dimarts a la nit encara es pot negociar però avisa que les autoritats d'aquell país "han de posar-hi de la seva part" per complir amb les seves "obligacions" ja que la UE, afirma Rajoy, ha estat molt "solidària" abans i ara no pot canviar a la carta les normes de l'assistència financera.

stats