Política 26/01/2015

El PSOE nega ser com el Pasok i recorda que ells no han donat suport a un govern conservador

Els socialistes veuen "controvertit" el pacte de Syriza amb la dreta nacionalista

Efe
2 min
La socialista Iratxe García, cap de files del PSOE al Parlament Europeu. EFE

MadridLa presidenta de la delegació socialista espanyola al Parlament Europeu, Iratxe García, ha rebutjat tota extrapolació a Espanya dels resultats de les eleccions gregues: "Grècia no és Espanya, el Pasok no és el PSOE i Syriza no és Podem", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de manifestar aquest dilluns el seu desig que el govern de Syriza "s'aliï amb les forces progressistes i de la socialdemocràcia europea" per fer realitat el "canvi" a tota la UE, García s'ha mostrat convençuda que el Pasok ha estat "víctima de la seva estratègia de sustentar la governabilitat de Grècia donant suport a un govern de dretes ". Ha advertit que un pacte d'aquest tipus amb el PP a Espanya" no passarà".

"Aquest pacte amb la dreta en aquest país hi serà, per tant, no hi ha lloc per establir paral·lelismes amb la situació del PSOE, que treballa és per ser l'alternativa del govern a Espanya", ha recalcat l'eurodiputada en declaracions a la seu del PSOE, on la comissió permanent de l'executiva federal ha debatut sobre els resultats grecs.

Respecte a l'anunci de Tsipras de coalitzar-se amb la dreta nacionalista, la representant del PSOE l'ha qualificat de "com mínim, controvertit" i ha insistit a demanar a Syriza que "obri vies de diàleg i treball amb la socialdemocràcia europea per avançar en canvis que Europa necessita".

Ha argumentat que, tot i que el govern de Syriza ha de dur a terme "canvis dins del seu país", també ha de ser conscient que cal una "aliança de forces progressistes a Europa", per aconseguir que "Europa deixi de ser un problema per a Grècia i Grècia deixi de ser un problema per a Europa".

Amb el missatge que "Europa ha de canviar perquè canviï Espanya", el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, viatjarà aquesta setmana a Brussel·les, on participarà en una trobada al Parlament Europeu del grup dels socialdemòcrates europeus.

En la seva intervenció els traslladarà les seves propostes d'alternativa econòmica per a Europa i es reunirà amb el comissari d'Afers Econòmics, el socialista Moscovici.

stats