Política 03/02/2012

Griñán reclama al PSOE que reaccioni "amb energia renovada"

El president andalús aixeca la bandera del canvi progressista perquè diu que el PP és "un retro-canvi conservador"

Joan Rusiñol
1 min

Sevilla"Guanyi qui guanyi, guanyarà el socialisme. Guanyi qui guanyi, guanyarem tots", ha sentenciat el president de la Junta d'Andalusia i del 38è congrés del PSOE, José Antonio Griñán, per demanar al seu partit que aprofiti aquest cap de setmana de debats a Sevilla per "reaccionar amb energies renovades". També ha exigit que, sigui qui sigui el nou secretari general del partit, la formació n'ha de sortir unida i defensant el projecte de la nova executiva socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Griñán, però, s'ha centrat en les eleccions autonòmiques que ha d'encarar el 25 de març i que, segons les enquestes, el PP podria guanyar per primera vegada a la història. Per això, ha alçat la bandera del canvi perquè, segons ha dit, el socialisme porta "30 anys canviat" Andalusia. En canvi, ha acusat els populars de ser un "retro-canvi conservador" i ha posat d'exemple algunes de les mesures en l'àmbit social que està anunciat el govern del PP a Madrid, com la modificació de la llei de l'avortament per tornar a models anteriors. En economia, ha demanat "parlar menys de dèficit i més d'ocupació" i no estar centrat en "l'economia de la centèsima".

S'ha referit de passada a les crítiques internes al PSOE andalús per suposades pressions de la direcció als delegats perquè votin Carme Chacón. Ha dit que hi ha "llibertat" i que el PSOE és el "partit més democràtic" de l'Estat espanyol.

stats