Alfonso Guerra compara el 9-N amb votar sobre la violència de gènere o sobre l'expulsió dels gitanos

L'exvicepresident espanyol diu que l'estratègia del PSC "no condueix enlloc" i critica José Montilla

L'encara president de la comissió de pressupostos del Congrés dels Diputats, Alfonso Guerra, ha comparat aquest dijous novament la consulta del 9-N amb la violència de gènere i el racisme. Segons Guerra, votar sobre la independència de Catalunya és tan il·legal com fer-ho sobre "si els marits poden colpejar les seves dones" o "si expulsem els gitanos d'Espanya". "Això no es pot votar", ha dit. Guerra també ha assegurat que l'estratègia que segueix el PSC a Catalunya "no condueix enlloc" perquè "competir a la pista de l'altre sempre és perdre", i ha criticat la "ceguera" de l'expresident Montilla per haver donat suport a Mas en el cas que rebi la querella de la Fiscalia.

Guerra ha fet aquestes manifestacions en el transcurs d'un esmorzar informatiu on ha assegurat que el PSC està "en una situació complicada" perquè a Catalunya "qui no es posa de perfil va molt malament". Segons ha afirmat, a Catalunya hi ha gent que no pot dir el que pensa per por de represàlies professionals i partits que no poden criticar lleis que van al Parlament per no passar per "anticatalans".

Al PSC, ha dit, viuen en aquesta situació "terrible" en què "no volen estar a la posició de Convergència, però tampoc volen que els despertin de nit". Per aquest motiu ha afirmat que la formació de Miquel Iceta "s'ha d'encarar de forma seriosa" amb el que passa a Catalunya, perquè "o es canvia l'estratègia o es canvia el partit" que es presenta amb les sigles socialistes, és a dir, es presenta directament el PSOE.

En aquest marc ha criticat l'expresident de la Generalitat José Montilla per haver dit que estaria al costat d'Artur Mas si l'imputen pel 9-N."Aquest quin principi és? Si acusen Rajoy també estarà al costat de Rajoy perquè és el seu president?", ha preguntat abans d'assegurar que aquest comportament és de "ceguera".


Més continguts de