Política 06/03/2013

Gallardón acusa Rodríguez Sol de "contaminar" el debat sobre la consulta

El ministre de Justícia defensa que els jutges, magistrats i fiscals es mantinguin al marge dels ''debats de caràcter polític''

1 min

Alberto Ruiz-Gallardón, ministre de Justícia, defensa que els jutges, magistrats i fiscals es mantinguin al marge dels ''debats de caràcter polític''. En una entrevista a RNE,

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gallardón ha defensat que ''més que el contingut'', l'important és que jutges i magistrats s'abstinguin de participar en aquests debats, perquè si ho fan, després el procés pot quedar ''contaminat''.

Gallardón ha justificat així el que ha succeït en el cas del fiscal en cap de Catalunya. Martín Rodríguez Sol no es va abstenir de participar en el debat, i per això se li va obrir un expedient que ha acabat amb la seva dimissió del càrrec ahir dimarts.

''No és un problema de limitar la llibertat d'expressió'', ha dit el ministre de Justícia, sinó que estan perfectament ''regulades per llei" les limitacions que tenen les jutges, magistrats i fiscals, i que no tenen la resta de ciutadans. Gallardón creu que si no es compleixen aquestes limitacions, es pot perdre l'objectivitat que haurien de tenir per complir les seves tasques.

stats