Política 03/02/2014

Gallardón demana "la màxima velocitat possible" en el cas Nóos perquè genera "una inquietud innecessària"

El ministre de Justícia diu que no tindrà "cap inconvenient" a declarar si el jutge ho reclama

Efe / Ara Balears
1 min
Alberto Ruiz-Gallardón aquest dimecres a la seu del ministeri de Justícia. / KOTE RODRIGO / EFE

PalmaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha demanat aquest dilluns que el cas Nóos es tramiti amb "totes les garanties processals a la màxima velocitat possible", perquè aquest tipus d'investigacions "generen una inquietud innecessària". En una entrevista a Antena 3, Gallardón ha assegurat, respecte a la declaració de la infanta Cristina de dissabte que ve, que està convençut que "tot el que sigui una resolució judicial, que és adequar a dret el judici de les conductes, és positiu per a la societat i per als interessats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal deixar que treballin els jutges, hem de respectar tots els ciutadans, però molt més un altre poder de l'Estat, que som nosaltres, el poder executiu", ha dit Gallardón. "L'únic que podem sol·licitar és que no s'eternitzin aquests sumaris, perquè [aquesta situació] genera una inquietud innecessària", ha deixat clar.

Respecte a la petició de la defensa de Diego Torres perquè l'exalcalde de Madrid i actual ministre sigui citat com a testimoni en aquesta causa, Gallardón ha recordat que la sol·licitud es refereix també als exministres d'Economia i Indústria Pedro Solbes i José Montilla, respectivament, i a l'exsecretari d'Estat per a l'esport Jaime Lissavetzky.

Segons el ministre, la petició de la representació de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin és perquè tots aclareixin si en l'època en què es licitaven activitats esportives tenien "una relació de normalitat" amb el marit de la infanta. "Si el jutge vol que li donem aquesta informació, l'oferirem sense cap inconvenient", ha conclòs.

stats