Política
Política 20/06/2012

Gallardón diu que el govern espanyol "discrepa" de la decisió del TC sobre Sortu

El ministre de Justícia ha assegurat que li hauria "agradat que la decisió del TC mantingués la del Suprem i, per tant, Sortu seguís sent il·legal"

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha expressat aquest dimecres la "discrepància" del govern espanyol amb la decisió del Tribunal Constitucional de permetre la inscripció de la formació abertzale Sortu com a partit polític. "El govern vol manifestar que, sense perjudici i amb el màxim respecte que tenim al Tribunal Constitucional i de l'acatament d'aquesta resolució judicial, com de totes les altres, discrepem del contingut de la decisió", ha dit Ruiz-Gallardón en declaracions als periodistes a la seu del seu departament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular de Justícia ha reiterat la "indestructible voluntat de lluita permanent contra el terrorisme" del govern i ha assenyalat que està a l'espera de conèixer el contingut de la sentència i dels vots particulars per saber quins són els límits que s'estableixen a la participació política de Sortu i el marge de l'actuació de l'executiu.

"Estudiarem amb profunditat la sentència per saber quins instruments se'ns dóna al govern per mantenir una vigilància permanent perquè en cap cas es produeixi un abús d'aquestes institucions democràtiques, perquè no es produeixi un frau de llei i perquè l'adequació de les conductes a la legalitat sigui permanent", ha subratllat.

I ha afegit que l'executiu "queda absolutament compromès" en aquesta vigilància, ja que "des del primer moment pensava que la sentència" que va dictar el Tribunal Suprem el març de 2011 prohibint la inscripció de Sortu al registre de partits polítics del ministeri de l'Interior era "una resposta adequada" a la pretensió de la formació de ser legalitzada.

"A mi m'hauria agradat que la decisió del Tribunal Constitucional mantingués la decisió del Tribunal Suprem i que, per tant, Sortu seguís sent il·legal", ha conclòs.

stats