Política 17/05/2015

García Albiol a Badalona: "Aquí no es persegueix ningú, es persegueixen conductes"

Exhibició de força de l'alcalde en una botifarrada amb més de 3.000 persones

Mario Martín Matas
3 min
Míting central del PP a Badalona amb Alícia Sánchez-Camacho, Jorge Fernández Díaz i Xavier García Albiol / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa plaça Trafalgar, al barri de Llefià de Badalona, ha acollit aquest diumenge el míting central de campanya de l'alcalde i candidat del PP, Xavier García Albiol. Entre 3.000 i 3.500 persones, segons el partit, han omplert la plaça per participar de la botifarrada popular i escoltar les actuacions musicals i els discursos d'Albiol, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A Badalona, des de que jo sóc alcalde, no es persegueix ningú en funció de la seva nacionalitat, ètnia o religió. Aquí es persegueixen conductes i aquell que no es comporta", ha clamat Albiol en el moment central de la seva intervenció, conscient de la polèmica generada al voltant del seu lema de campanya 'Netejant Badalona'. El candidat popular ha subratllar que volia "que quedi molt clar" aquest punt, destacant que al míting hi havia persones nascudes fora d'Espanya, als qui ha saludat des de l'estrada. "Segurament alguns dels que han alimentat la polèmica no han trepitjat un barri de Badalona en la seva vida, no saben què passa", ha afegit.

L'alcaldable popular, que ha recordat que fa quatre anys va aplegar 2.000 persones al mateix indret, ha fet la seva aparició a la plaça repartint abraçades i rebent les mostres d'afecte de centenars de persones, que l'esperaven pacientment amb gorres on es podia llegir "Albiol Alcalde". Tot i que les enquestes apunten que podria millorar els seus resultats, ha exhibit els resultats de la seva suposada bona gestió per afirmar que el 70% dels ciutadans valoren positivament la seva tasca: "Això és el que a mi em produeix orgull".

Dos punts principals conformarien aquesta bona gestió: la reducció dels índexs de delinqüència -segons les dades de la Generalitat i no de l'Ajuntament, ha defensat- i el "gran objectiu de la neteja dels carrers". "De veritat penso que hem complert en termes generals, tot i que queda molt per fer. Encara hi ha problemes d'inseguretat i problemes de brutícia, es així", ha afegit. De fet ha convidat a socialistes i a nacionalistes a sumar-se a la seva recepta, sense importar ideologies, ha dit. "Crec que mai amb tan poc i amb tan poc de temps s'ha fet tant", ha defensat.

Les "amenaces" de Fernández Díaz

Potser perquè Albiol ja té un perfil prou conegut en matèria d'immigració i aquest diumenge no calia insistir-hi, els missatges sobre aquest punt han recaigut exclusivament en Fernández Díaz i Sánchez-Camacho. El ministre del Interior ha escollit parlar de les dues "amenaces" que preocupen tothom a la Unió Europea, ha explicat: "terrorisme jihadista i immigració irregular", tot i que ha assegurat que els ciutadans poden tenir la confiança i la certesa que la situació està controlada.

Fernández Díaz ha celebrat que el míting de Badalona era "el més important que s'ha celebrat a tota Catalunya durant la primera setmana de campanya" i ha augurat que els badalonins, amb el seu vot a Albiol, sabran "distingir" uns polítics d'altres i votar el PP, confirmant el "canvi" en positiu que ja va començar el 2011.

En la mateixa línia, la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que García Albiol és "el millor alcalde de Catalunya" perquè ha fet tot el que va prometre, i ha evidenciat que per molts atacs que rebi seguirà fent el mateix, "treballar i solucionar els problemes de la gent". "Tu no hauries cedit al xantatge dels okupes de Can Vies", li ha dit al mateix alcalde, en contraposició a la suposada cessió de Xavier Trias. A més a més, en matèria d'immigració, ha puntualitzat que el PP és la garantia que la immigració sigui "legal i ordenada". "Els immigrants tenen drets però també tenen obligacions", ha assegurat, lligant novament aquest missatge amb la necessitat que la gent camini segura pels carrers i no es produeixin actes incívics ni fets delictius. "Quan Xavi ha dit que netejarà Badalona, vol dir que la netejarà d'incivisme i delinqüència", ha puntualitzat.

stats