Política 18/03/2013

Margallo va recórrer a Corinna per calmar els inversors àrabs, segons 'El Mundo'

L'amiga del rei hauria escrit el guió d'un vídeo enregistrat pel monarca espanyol

Ara
1 min

BarcelonaSegons el diari 'El Mundo' el ministre d'Afers Exteriors, Manuel García-Margallo, va recórrer a l'amiga del rei d'Espanya, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, els mesos de novembre i desembre per calmar els inversors àrabs a Abu Dabi davant la reducció de primes a les energies renovables. Explica que el ministre li va lliurar documents d'Indústria per preparar la posició del govern espanyol davant la cimera energètica dels Emirats Àrabs Units World Future Energy Summit, incloent-hi manuscrits del ministre d'Indústria José Manuel Soria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el diari diu que Sayn-Wittgenstein hauria escrit el guió d'un vídeo enregistrat per Joan Carles de Borbó sota la supervisió del cap de premsa de la casa reial, Javier Ayuso, emès el 15 de gener a Abu Dabi. L'amiga del rei també s'hauria trobat dues vegades amb el director del CNI per parlar sobre la situació dels països del Golf Pèrsic. 'El Mundo' també publica que "un destacat banquer espanyol" va ajudar a dissenyar l'estructura mitjançant la qual ella hauria cobrat del Fondo Hispano Saudí a través de Cheyene Capital.

Margallo ha negat dues vegades que Corinna hagi treballat per al govern espanyol. Un d'aquests desmentiments el va fer al Senat, a una pregunta d'Iñaki Anasgasti, del PNB.

stats