Política 12/11/2012

Margallo sí que defensa el dret d'autodeterminació del Sàhara

El ministre d'Afers Exteriors defensa davant l'enviat especial de l'ONU una solució “justa” al Sàhara, basada en l'autodeterminació

Ara
1 min
LES AMENACES DE MADRID  El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha avançat que Espanya vetaria una Catalunya independent a la UE.

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, ha defensat el dret d'autodeterminació dels sahrauís per tal de trobar una solució al conflicte del Sàhara Occidental. Margallo ho ha reiterat aquest dilluns davant l'enviat especial de l'ONU a aquesta zona, el nord-americà, Christopher Ross.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa el ministeri en un comunicat, en la trobada Margallo ha traslladat a Ross "el suport d'Espanya a la recerca d'una solució política justa, duradora i mútuament acceptable, que prevegi la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental, de conformitat amb els principis i objectius de la Carta de les Nacions Unides". Al mateix temps, el ministre ha donat suport a la tasca que duu a terme Ross "amb l'objectiu d'apropar les parts a una solució definitiva".

Aquesta trobada s'emmarca dins d'una gira per la regió de l'ambaixador Ross que l'ha portat a Rabat, al territori del Sàhara Occidental (per primera vegada). Després del seu pas per Madrid, Ross continuarà la gira a París i posteriorment elaborarà un informe sobre els avenços que s'han produït en les negociacions.

stats