ELECCIONS EUROPEES
Política 26/05/2014

ERC també s'imposa al barri de l'alcalde del PP de Badalona

Els partits sobiranistes sumen 20 punts més de suport que el 2009 a Badalona i s'imposen als contraris al 9-N, que es desplomen 25 punts respecte del 2009. El PSC resisteix la primera posició, però amb la pèrdua de la meitat del suport

Ara
1 min

BarcelonaEl terratrèmol polític d'aquestes eleccions europees a Catalunya han deixat imatges com la del PP enfonsat al barri originari de l'alcalde popular de Badalona, el controvertit Xavier García Albiol. A Badalona, el PSC ha resistit a la primera posició, malgrat que ha perdut més de la meitat del suport obtingut el 2009 (ha passat del 46% al 20,4%), seguit per ERC, que ha triplicat el suport (del 5,8% al 17,1%).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans han pres al PP la segona posició a la tercera ciutat en nombre d'habitants de Catalunya. I els populars han caigut a la cinquena posició, i han passat d'un suport fa cinc anys del 20,6% al 12,4% d'aquest 2014. Els ecosocialistes, en canvi, reben el doble de suport que fa cinc anys i passen del 6% al 12%.

El barri d'Albiol com a símptoma

A les meses electorals del barri de la Morera de Badalona, d'on és originari l'alcalde, Xavier García Albiol, ERC s'ha imposat a molta distància respecte de la segona força, el PSC. Imatges com aquesta afloraven aquest diumenge a la nit a Twitter gràcies a la informació que van compartir sota l'etiqueta #apeudemesa.

Així, al conjunt de les meses de la Morera de Badalona, ERC va aconseguir 434 vots, per davant del PSC, que en va aconseguir 299. La tercera força en aquelles meses de Morera va ser per a ICV-EUiA, que va sumar 264 vots, per davant de CiU, que n'aconseguia 236. El PP es va situar a la cua, amb Podem i Ciutadans. El partit de l'alcalde Albiol només va aconseguir 180 vots, només 11 més que Podem, que en va obtenir 169.

stats