POLÍTICA
Política 03/11/2013

Garzón i exdirigents d'IU s'ofereixen al PSOE per "derrotar la dreta"

Envien una carta oberta al PSOE amb vistes a la seva conferència política de la setmana que ve

Efe
1 min

MadridL'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, exdirigents d'IU i altres personalitats han dirigit una carta oberta al PSOE davant la seva pròxima conferència política, en què s'ofereixen per "derrotar la dreta" que està "aprofitant la crisi per empènyer a l'atur i a la marginació àmplies capes de la societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els signants de la carta figuren José Carrillo, rector de la Universitat Complutense, Pilar del Río, presidenta de la Fundació José Saramago, empresaris, sindicalistes i exdirigents d'IU, a qui el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha agraït ja a través de Facebook la seva col·laboració.

Compromesos amb l'esquerra

Els signants de la missiva es defineixen com a "persones compromeses amb l'esquerra" que volen participar en la propera conferència política del PSOE, que se celebrarà el proper cap de setmana a Madrid. Asseguren que en aquesta conferència tindrà lloc un debat "positiu i necessari per a la majoria de la població" en el qual s'ofereixen a col·laborar per "concretar la nova política i la nova forma d'exercir-la que ens demana la societat". "És imprescindible, i urgent, revertir la destrucció de drets que el PP està executant a través de les retallades", afirma la missiva.

El secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha agraït als autors del text la seva col·laboració, i ha assegurat que les seves aportacions "enriquiran els debats" de la conferència política, en la qual el PSOE no tractarà la qüestió territorial. "Són temps per a la col·laboració, la suma i la implicació", ha escrit Rubalcaba en el seu perfil de Facebook.

stats