CAP AL 20-N

Llamazares oferirà a ERC i BNG anar junts el 20-N en el si d'un front d'esquerres

Aquesta proposta s'estén, segons explica el portaveu parlamentari d'IU, més enllà de les eleccions per formar un grup parlamentari propi

El diputat d'IU Gaspar Llamazares vol que la seva coalició concorri a les eleccions generals sota el paraigua d'un "front ampli" d'esquerres, al qual també està convidada l'esquerra territorial o de les comunitats autònomes que no té partit estatal, i en què s'inclou BNG i ERC. En una entrevista amb Efe, el també portaveu parlamentari comenta que aquesta oferta a l'esquerra territorial s'estén després de les eleccions, quan IU o el front ampli que es constitueixi aspira a crear a la cambra baixa un grup parlamentari propi que faci forta oposició a les polítiques de dretes.

Sobre la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions, Llamazares és manté prudent i diu que, si bé a priori no ho rebutja, hi pensarà, i comenta que hi ha dirigents que li han suggerit concórrer a les generals per a les circumscripcions de Madrid i Astúries. No obstant això, Llamazares vol deixar clar que el seu compromís és un projecte d'esquerra oberta i àmplia, en un front que reculli organitzacions que van des de l'Esquerra Anticapitalista a Equo, on mai entraria el PSOE, "radicalment exclòs per situar-se en una política de dretes".

El portaveu parlamentari explica que aquesta proposta, que podria anomenar-se "IU i més", "Front ampli" o simplement "L'esquerra", té un bon suport dins de la direcció i també entre els seus votants, que,  segons diu, l'únic que volen és que la coalició sigui més forta, ja que IU, ara per ara, no té problemes d'identitat. Per tot això, Llamazares insta el seu partit a "començar com més aviat millor" a conformar aquest col·lectiu que reconstrueixi l'esquerra espanyola i desemboqui en un grup parlamentari anticapitalista, ecopacifista i "clarament i nítidament" d'esquerres.

A la pregunta de si, de cara a les generals, creu que en el Partit Socialista hi haurà una desbandada de dirigents que abandonen el vaixell, Llamazares assenyala que al PSOE "el final de festa" no està sent molt afortunat, i sembla que encara els comicis com "una força política derrotada". Així, Llamazares posa d'exemple que "el capità", en referència al president José Luis Rodríguez Zapatero, no repeteix, i ara "la responsable de la política econòmica dels últims anys", Elena Salgado, diu que abandona el vaixell, fet que dóna,  segons ell, una impressió negativa del partit.

Més continguts de