Política 06/05/2019

Gemma Calvet renuncia a la seva candidatura com a síndica de greuges davant la manca d'acord dels partits

Avisa que "l'estancament en la renovació de càrrecs" afecta la "salut democràtica" del país

Ara
2 min
La CUP proposa Gemma Calvet com a Síndica de Greuges

BarcelonaGemma Calvet s'ha autodescartat com a candidata a síndica de greuges. La jurista, que va ser proposada per la CUP per ocupar el càrrec, no ha assistit aquest dilluns a la comissió al Parlament encarregada de valorar la seva candidatura –l'única que s'havia presentat– per la manca d'acord que genera entre els partits, segons explica ella mateixa en una carta al president del Parlament, Roger Torrent, a la qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"He tingut coneixement directe, per la interlocució amb els dirigents de diversos grups parlamentaris, que l'actual context polític impedeix cap tipus d'acord de renovació", explica Calvet a la missiva, enviada divendres passat, i afegeix que "per responsabilitat i altura de mires institucional" declina participar en la comissió i mantenir la seva candidatura. La també exdiputada d'ERC agraeix la confiança que li van fer els cupaires, però afegeix que "no té cap sentit mantenir" el pas endavant que va fer amb "la motivació de servei i la contribució com a dona jurista" que creia que podia fer com a síndica de greuges.

Amb tot. Calvet no s'està de lamentar "l'estancament en la renovació de càrrecs i institucions rellevants del nostre país, destinades a persones expertes i independents". Una reflexió que arriba després que Torrent es reunís recentment amb tots els grups per urgir-los a desbloquejar la renovació pendent de 106 càrrecs en organismes públics que depenen de la cambra; entre ells, el del Síndic de Greuges, el mandat del qual va vèncer al febrer. Aquesta situació, conclou la jurista, és "un símptoma negatiu de salut democràtica, en moments d'excepcionalitat en què és més necessari que mai defensar les nostres institucions i la seva independència".

stats