Política 21/08/2018

La Generalitat no participarà en el Consell de Política Fiscal i Financera de demà

Aragonès emplaça l'Estat a discutir els temes sobre el finançament de Catalunya en la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals.

Ara
1 min
Pere Aragonès en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda espanyola, María Jesús Montero, en què li anuncia que cap representant de la Generalitat assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) previst per demà, dimecres. De fet, el Govern tampoc va assistir a les dues anteriors reunions del CPFF que va convocar el govern de Pedro Sánchez els passats 20 de juliol i 1 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, Aragonès subratlla que els motius de l'absència de la Generalitat "són els mateixos" que han justificat la no participació en consells anteriors, i assegura, en canvi, que "l'espai obert" en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat –celebrada per primer cop en set anys l'1 d'agost passat– és "més adequat tenint en compte el context polític actual i l'especificitat dels temes que corresponen al finançament de Catalunya".

En aquest sentit, assenyala l'acord que es va tancar en la Bilateral de crear una comissió mixta d'assumptes econòmics i fiscals, un espai en el qual Aragonès vol abordar, entre altres temes, la "disconformitat" de la Generalitat amb la proposta d'objectius d'estabilitat pressupostària per a les comunitats.

Aragonès anuncia per carta a la ministra d'Hisenda que no acudirà al Consell de Política Fiscal i Financera
stats