PLANS D'AUSTERITAT
Política 16/07/2011

Mas-Colell prepara un ERO per a 1.500 treballadors d'empreses públiques

El diari 'El País' avança l'acomiadament d'un 9% de la plantilla de les empreses públiques de la Generalitat, una xifra que encara cal negociar amb els sindicats

Redacció
1 min
Matèria delicada Els consellers Andreu Mas-Colell i Boi Ruiz, a la foto amb el president Mas, gestionen matèries delicades i han tingut problemes de comunicació.

BarcelonaEls esforços per reduir dèficit portaran a la Generalitat a acomiadar uns 1.500 treballadors de les seves empreses públiques mitjançant un Expedient de Regulació d'Ocupació, una xifra que respresenta el 9% de la plantilla total, de 16.090 empleats. Així ho assegura avui El País citant fonts de l'executiu català. En aquesta línia actuaria la consigna del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que aquesta setmana ha demanat als funcionaris que "treballin més per menys", per suplir la feina del personal eventual i laboral que s'acomiadarà i totes les baixes de temporals i jubilacions que fa mesos que no es cobreixen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu espanyol, el primer expedient es va presentar a Gisa i afecta a 70 persones –el 30% de la plantilla–, però també podria extendre's a altres empreses públiques –entre un total de 87– com l'Institut Català del Sòl, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'Institut Cartogràfic o l'Agència Catalana de Cooperació –on s'acomiadaria la meitat de la plantilla–. El nombre total de treballadors afectats, però, dependrà de les negociacions amb els sindicats, empresa per empresa.

stats