Publicitat
Publicitat

PLANS D'AUSTERITAT

Mas-Colell prepara un ERO per a 1.500 treballadors d'empreses públiques

El diari 'El País' avança l'acomiadament d'un 9% de la plantilla de les empreses públiques de la Generalitat, una xifra que encara cal negociar amb els sindicats

Els esforços per reduir dèficit portaran a la Generalitat a acomiadar uns 1.500 treballadors de les seves empreses públiques mitjançant un Expedient de Regulació d'Ocupació, una xifra que respresenta el 9% de la plantilla total, de 16.090 empleats. Així ho assegura avui El País citant fonts de l'executiu català. En aquesta línia actuaria la consigna del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que aquesta setmana ha demanat als funcionaris que "treballin més per menys", per suplir la feina del personal eventual i laboral que s'acomiadarà i totes les baixes de temporals i jubilacions que fa mesos que no es cobreixen.

Segons el rotatiu espanyol, el primer expedient es va presentar a Gisa i afecta a 70 persones –el 30% de la plantilla–, però també podria extendre's a altres empreses públiques –entre un total de 87– com l'Institut Català del Sòl, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'Institut Cartogràfic o l'Agència Catalana de Cooperació –on s'acomiadaria la meitat de la plantilla–. El nombre total de treballadors afectats, però, dependrà de les negociacions amb els sindicats, empresa per empresa.

La veu del poble

Més continguts de