Política 08/03/2013

La Generalitat estudia accions legals contra Ibarra per equiparar Mas a un dictador

L'expresident extremeny va comparar Artur Mas amb Adolf Hitler, Benito Mussolini i el colpista Antonio Tejero per pretendre "atacar" la Constitució

Efe
1 min
Francesc Homs a l'estudi d''El món' a RAC1

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat està estudiant si es querella contra l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra (PSOE) per les seves declaracions d'ahir, en què va comparar l'estratègia política d'Artur Mas amb les de Hitler i Mussolini.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ibarra va dir que a Espanya "no estàvem acostumats" a "atacs al sistema des de dins del sistema", una estratègia que sí que van viure, en canvi, els alemanys i els italians, perquè tant Adolf Hitler com Benito Musolini "van atacar el sistema des de dins el sistema", va apuntar.

Després de la polèmica originada per aquestes declaracions de l'expresident extremeny, fora ja de la primera línia política a Espanya, Homs ha dit avui en declaracions a RAC1 que la Generalitat està estudiant "portar les declaracions de Rodríguez Ibarra als tribunals". El conseller ha explicat que ahir mateix va encarregar un informe al gabinet jurídic i que aquest divendres se'n sabrà el resultat. "Avui mateix sabrem si ens querellem o ens posem en mans de la fiscalia. Hi ha diferents formes", ha dit el conseller. Homs va reclamar ahir a Rajoy i el PSOE "un desmentiment rotund" de Rodríguez Ibarra.

"Primer convindria una declaració contundent dels líders espanyols, perquè s'està creant un caldo de cultiu contra Catalunya", ha afegit Homs, que ha reflexionat que "sovint es presenta el que defensa el Parlament com una imposició".

stats