CONSELL EXECUTIU
Política 27/12/2011

La Generalitat treballa contra rellotge per aconseguir un crèdit i pagar funcionaris i proveïdors abans de cap d'any

Ho està intentant des del dia 21, que es va conèixer la decisió del Banc Central Europeu d'injectar 500.000 milions d'euros al sector financer

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha explicat que el Govern està treballant per aconseguir un crèdit des que el dia 21 es va conèixer la decisió del Banc Central Europeu d'injectar 500.000 milions d'euros al sector financer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu és aconseguir un crèdit que permeti resoldre abans d'acabar l'any l'ajornament d'una part de la paga de Nadal dels funcionaris i de factures de proveïdors per l'impagament per part de l'Estat espanyol dels 759 milions de la disposició addicional tercera.

"El Govern no ha parat ni un moment per veure si pot complir amb els compromisos que ha hagut d'ajornar", ha explicat Homs, qui ha afegit que la Generalitat procurarà complir encara que el govern epanyol no ho hagi fet. Els funcionaris han de cobrar la paga extra demà i, segons va anunciar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, cobraran, com a mínim, el 80% d'aquesta retribució.

stats