ENFRONTAMENT GENERALITAT-AJUNTAMENT
Política 15/03/2011

La Generalitat formalitza una queixa escrita per la mala educació d'Hereu

Creuen que és impropi de l'alcalde de Barcelona i no facilita una relació institucional fluïda que digués que el Govern són una colla de consellerets comptables

M.colomer/r.tugas
1 min

BarcelonaLa Generalitat formalitzarà per escrit una queixa formal a l'Ajuntament de Barcelona per unes declaracions "despectives" de l'alcalde Jordi Hereu cap als consellers de l'executiu, que el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, creu que obeeixen a una "falta d'educació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs s'ha referit així al fet que el socialista Jordi Hereu digués diumenge passat, en el marc de la Convenció Municipal del PSC, que s'havia reunit amb diversos consellers amb una "llibreteta" i que l'anomenat "govern dels millors" s'havia convertit en un executiu de “comptables".

Homs ha informat que el Govern formalitzarà "per escrit" una "queixa" perquè parlar de "consellerets" és "impropi de qui vol teixir una relació institucional correcta" entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i "de qui vol comportar-se d'una manera educada", ha apuntat.

Malgrat que entén que aquestes afirmacions s'emmarquen en un acte de partit, Homs ha recordat que Hereu és alcalde "les 24 hores" del dia. Homs ha subratllat que el president català, Artur Mas, va rebre recentment l'alcalde Hereu, una reunió que va ser d'"una gran cordialitat, molt positiva i constructiva", ha dit.

Per aquest motiu, Homs s'ha mostrat avui "desconcertant" per les declaracions d'Hereu i ha insistit que veu "un punt de falta d'educació" cap al govern català, una cosa "xocant pocs dies després" de la reunió Mas-Hereu i que l'alcalde de Barcelona es veiés amb diferents consellers.

stats