Política 31/01/2012

La Generalitat busca 200 hectàrees a prop de Barcelona per proposar-les als inversors de Las Vegas a l'Estat

Recoder avança que el negoci podria comportar 120.000 llocs de treball

Acn
2 min

BarcelonaLa Generalitat busca terrenys d'unes 200 hectàrees a prop de Barcelona per proposar-los als inversors americans que volen construir un complex d'oci com Las Vegas a l'Estat, i en el qual la Comunitat de Madrid també hi està interessada. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha confirmat en una entrevista a RAC1 que el Govern està interessat en el projecte perquè podria comportar un mínim de 120.000 llocs de treball, dels quals 20.000 serien directes. El conseller ha insistit que la Generalitat només està en diàleg amb els inversors, i ha dit que el Govern busca possibles ubicacions a prop de l'aeroport de Barcelona per posar-les sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat està interessada en el complex de joc i oci que uns inversors nord-americans volen crear a l'Estat perquè suposaria una inversió molt gran i molts llocs de treball, segons Recoder. Encara que no s'han desgranat aspectes concrets del projecte, el conseller ha avançat que s'estan buscant terrenys per proposar-los, davant la competència de Madrid, també interessada en el projecte.

A favor de Barcelona juga la proximitat del mar i del port de Barcelona, punt de parada de molts creuers. Segons les xifres que es calculen, aquest complex podria generar uns 20.000 llocs de treball directes i més de 100.000 d'indirectes, en què s'inclouen els del procés de construcció. Sembla que al principi els interessats buscaven un terreny de 600 hectàrees, però finalment podrien ser 200. Entre els punts favorables també hi ha la proximitat a l'aeroport de Barcelona.

Això sí, el conseller s'ha mostrat rotundament contrari a crear "una illa on la legalitat general no s'apliqui", en el sentit que aquest complex pugui tenir avantatges fiscals. Al seu parer, això no passarà ni a Catalunya ni tampoc a Madrid. Aquesta inversió no vol dir que la Generalitat no aposti pel sector industrial, ha afegit Recoder, que recorda que aquí el sector serveis és molt important i crearia molts llocs de treball, però no vol que això eclipsi que el Govern aposta per "una economia industrial i basada en el coneixement".

stats