9-N ALTERNATIU
Política 07/11/2014

Mas garanteix a les entitats del Pacte Nacional que el Govern es manté darrere del 9-N

Cadascun dels participants en la jornada -Govern, ajuntaments, entitats i voluntaris- assumirà les seves responsabilitats particulars que puguin esdevenir, però l'executiu es manté com l'impulsor de la jornada

Roger Tugas / Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit en el seu discurs inicial al Pacte Nacional pel Dret a Decidir d'aquest divendres que el Govern es manté darrer del procés participatiu del 9-N. Així, segons ha pogut saber l'ARA, el cap de l'executiu català ha assegurat que es manté el format actual i que el debat sobre qui es farà càrrec de la jornada ha estat "absurd". De fet, el govern espanyol havia avisat que permetria les votacions si la Generalitat traspassava la responsabilitat a les entitats, una opció que no havia obtingut gaire suports entre els partits i associacions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha aprovat un manifest de suport al 9-N i que crida a la participació malgrat la suspensió de l'alt tribunal. Així, Mas ha apuntat que cadascun dels participants -Govern, ajuntaments, entitats, voluntaris...- assumirà les seves responsabilitats particulars en la participació en la jornada del 9-N. De fet, el coordinador del Pacte, Joan Rigol, ha matisat després que "l'execució" de la jornada i del recompte recaurà en els voluntaris, tot i que la Generalitat els donarà "empara legal".

De la mateixa manera, Mas ha explicat que mantindrà la batalla judicial per aconseguir celebrar sense entrebancs el 9-N i aquest mateix divendres ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Constitucional perquè aixequi la suspensió. Dijous, de fet, el Tribunal Suprem va desestimar el recurs de la Generalitat en la mateixa línia.

stats