Política 14/12/2018

La Generalitat renuncia a representar les autonomies espanyoles davant la UE

Calvet rebutja integrar la delegació de l'Estat al consell de medi ambient el 2019

Ara
1 min
El conseller de Territori, Damià Calvet.

BarcelonaEl conseller de Territori, Damià Calvet, va rebutjar la setmana passada que la Generalitat representi les comunitats autònomes davant el consell de medi ambient de la Unió Europea durant el primer semestre, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat el mateix conseller en una entrevista a SER Catalunya. De manera rotatòria, les diferents administracions integren les delegacions de l'Estat en diferents taules sectorials d'àmbit europeu i, l'any vinent, a Catalunya li pertoca la de medi ambient els primers sis mesos i la de competitivitat i joc la segona meitat del 2019. Calvet, però, ja va fer saber a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que Catalunya no s'hi prestaria per la situació "excepcional" que viu la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Calvet ha assegurat aquest divendres que l'objectiu del Govern és establir una relació "bilateral" amb els seus interlocutors i que aquest cas suposaria formar part d'una taula multilateral. En aquest context, el conseller es va adreçar a la ministra perquè iniciï els tràmits per adjudicar la representació en aquest consell a una altra comunitat autònoma de l'Estat.

Tanmateix, no totes les conselleries estan seguint la mateixa estratègia. Aquesta mateixa setmana la secretària d'acció exterior i de la UE, Natàlia Mas, va participar en la conferència d'afers relacionats amb la UE (CARUE), l'òrgan en què les comunitats autònomes aborden les qüestions europees. Dilluns el secretari d'estat d'aquesta matèria, Marco Aguiriano, va informar de la proposta d'acord del Brexit i, precisament, també es va arribar a un pacte per reformular el sistema de rotació de cara a la participació de les comunitats autònomes en els consells sectorials europeus.

stats