POLÍTICA
Política 25/07/2012

Mas: "No permetré que vingui ningú de fora a manar a la Generalitat"

El president veu "normal" acollir-se al fons de rescat autonòmic, però assegura que la intervenció de Catalunya no és possible en cap cas perquè faria entrar Espanya "en una situació encara més complicada"

M.colomer
1 min

Barcelona"No permetré que vingui ningú de fora a manar a la Generalitat". Amb aquesta contundència el president Artur Mas ha advertit que el Govern no acceptarà sota cap concepte una intervenció de les finances de la Generalitat i de l'autogovern de Catalunya. Ha respost així amb intenció de llançar un missatge de tranquil·litat entorn de les conseqüències que pot tenir per a l'autogovern la petició de rescat de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha aprofitat una resposta al president d'ERC al Parlament, Joan Pugicercós, durant el ple del pacte fiscal per replicar amb contundència l'entorn mediàtic madrileny del PP, que aquest dimecres dóna per fet que el rescat equival a la intervenció de la Generalitat.

Fons de liquiditat sí, intervenció no

Si bé Mas ha estat tebi entorn al rescat, no ha deixat espai per al dubte entorn de la negativa absoluta a una eventual intervenció, que segons ha advertit, portaria Espanya a una situació pitjor: "Si l'Estat intervé Catalunya, Espanya entrarà en una fase encara més complicada que la d'ara". El president de la Generalitat també ha retret a Solidaritat que voti el mateix que Ciutadans, encara que sigui per motius radicalment contraposats. "Facin-s'ho mirar", els ha etzibat.

stats