CAS GÜRTEL
Política 20/07/2011

La Generalitat valenciana impedeix emetre en directe la dimissió de Camps

Els responsables de premsa no han permès que els mitjans poguessin connectar amb la sala on Francisco Camps ha anunciat que plega. TVE confirma a l'ARA que els han impedit l'emissió en temps real

Salva Almenar / Sergi Sabaté
2 min

València/BarcelonaLa Generalitat valenciana ha impedit als mitjans de comunicació emetre en directe la compareixença en què Francisco Camps ha anunciat la seva dimissió. Abans de l'acte, diversos assessors de premsa del president de la Generalitat s'han dirigit als mitjans per dir-los que no podien entrar els cables per enviar imatges de l'acte en temps real. Un d'aquests treballadors del govern s'ha posat davant d'una càmera de l'agència Atlas i li ha dit "o traieu això a fora o no gravareu", en referència a la instal·lació per enviar la senyal en directe. Els assessors de premsa de Camps sí que han permès que les càmeres gravessin la declaració sencera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta circumstància ha fet que canals que volien emetre-ho en directe, com el Canal 24Horas de Televisió Espanyola no ho poguessin fer i ho han acabat fent en diferit, tot i que en el moment de la compareixença ho han explicat verbalment. Fonts de RTVE han assegurat que s'ha fet així perquè se'ls "ha impedit la instal·lació del cable de les unitats mòbils de televisió i també de RNE". Finalment, RNE ho ha retransmès ha través de telèfon mòbil.

Pel que fa a la televisió valenciana, Canal 9, s'ha fet ressò de la notícia mitja hora després a través del seu canal d'informació 24 hores. CanalNou 24 n'ha informat a partir de les sis de la tarda, mitja hora després de l'anunci oficial de Camps, ja que a l'hora que ha començat estaven explicant informacions sobre els incendis, segons recull el portal FormulaTV. Els responsables de premsa de Canal 9 no han volgut explicar a l'ARA el motiu del retard en la difusió de la informació.

D'altra banda, el diari valencià Las Provincias ha emès en directe uns segons de la compareixença. Quan un responsable de premsa de la Generalitat ho ha vist, s'ha posat davant de la seva càmera impedint l'emissió, tal i com es pot veure en el vídeo penjat a la seva web.

Finalment, la secció Intersindical de la Radiotelevisió Valenciana ha criticat que la televisió pública hagi trigat 40 minuts en anunciar la dimissió de Francisco Camps i tornen a demanar la dimissió dels dirigents de l'ens. "Una vegada més els directius de la radiotelevisió pública s'han tornat a cobrir de glòria", ha dit la Intersindical.

stats