DEBAT INTERN ALS PARTITS
Política 07/12/2011

Les joventuts de CDC, PSC i ERC es descaren per influir en els debats interns

La JNC reclama al Govern que s'entengui amb ERC per impulsar la transició nacional, mentre que el portaveu de les joventuts republicanes rebutja una coalició de tot l'independentisme sense un programa social darrera

Roger Tugas
1 min
El portaveu de la JNC i diputat i regidor de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras

BarcelonaMés enllà de PP i ICV, la majoria de partits catalans viuen un moment de debat intern profund i les seves joventuts no en volen quedar fora. Des d'organitzacions autònomes, defensen un ideari generalment més catalanista i progressista que el dels adults i actuen com a lobi per intentar fer decantar les seves decisions. En els últims dies s'han succeït diversos posicionaments en aquesta línia. Així, els joves de CDC, la JNC, van reclamar al Govern i a CiU que accepti la mà estesa d'ERC i avanci "des de ja" en la transició nacional. El seu líder, el diputat Gerard Figueras, reclama també una consulta prèvia a la negociació del pacte fiscal i rebutja que Josep Antoni Duran i Lleida s'abstingui en la investidura de Mariano Rajoy, com va insinuar que faria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el primer secretari de la Joventut Socialista, Javi López, reclama renovació al PSC i reforçar l'agenda catalanista. "Si només tenim dirigents de la Transició, només tindrem votants de la Transició", afirma, a la vegada que critica certes declaracions de barons del PSOE "pròpies del passat". Finalment, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, defensa la vessant d'esquerres d'ERC i rebutja buscar una coalició de tot l'independentisme per al 2014 sense un programa social clar al darrera. Igualment, defensa que cal que CiU trenqui amb el PP per poder entendre-s'hi.

Podeu llegir tota la informació a l'ARA PREMIUM.

stats