Política 26/06/2015

La parella del tinent d'alcalde Gerardo Pisarello serà assessora d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona

Vanesa Valiño, que és directora de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, se cenyirà al codi ètic de Barcelona en Comú i no podrà cobrar més de 2.200 euros

Europa Press
1 min
Vanesa Valiño i el seu company, Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaLa parella del primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, Vanesa Valiño, s'ha incorporat a l'Ajuntament com a assessora de la regidoria d'Habitatge, liderada per l'edil Josep Maria Montaner. Valiño, que va treballar amb Ada Colau, és directora de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) i experta en assumptes d'emergència habitacional i d'habitatge. Estarà subjecta al codi ètic de Barcelona en Comú, que estableix que el seu sou no podrà superar els 2.200 euros i que no cobrarà dietes per assistir a reunions, entre altres condicions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diferent del cas del company d'Ada Colau

Després que Barcelona en Comú incorporés aquest dijous el company de l'alcaldessa, Adrià Alemany, com a responsable de relacions polítiques i institucionals de la formació política (no de l'Ajuntament), ara es coneix aquesta altra incorporació que implica una altra parella. En aquest cas, però, sí que la contracta l'Ajuntament i cobrarà directament del pressupost de la corporació.

Arran de la primera polèmica, sorgida ahir, pel cas d'Adrià Alemany, el tinent d'alcalde Jaume Asens ha defensat avui en declaracions a Europa Press que no se'l pot "discriminar" pel fet de ser la parella d'Ada Colau, ja que és una persona molt valuosa per a la formació. Asens ha recordat que Alemany no treballa per a l'Ajuntament, sinó per al partit, i que el seu sou sortirà, per tant, dels fons de Barcelona en Comú i no del pressupost municipal.

stats