Política 03/06/2017

Germà Bel assegura que Gordó deixarà el grup de JxSí i l'acusa de "segrestar l'escó en benefici privat"

El diputat està convençut que només "hi haurà un Germà" al grup parlamentari sobiranista

Ara
1 min
El diputat de JxSí Germà Bel, en una imatge d'arxiu

BarcelonaGermà Bel ha donat per fet que Germà Gordó –investigat pel cas 3% i objecte de peticions de dimissió– marxarà del grup parlamentari de JxSí. "No sé si JxSí tindrà 61 o 62 diputats", ha admès, tot i que ha assegurat que de Germà "només n'hi haurà un", que seria ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la tesi de Bel, les dues opcions que posa sobre la taula són que Gordó passi al grup mixt –així JxSí es quedaria amb 61 diputats– o que dimiteixi del càrrec –en aquest altre cas el següent de la llista de JxSí accediria al Parlament.

A través d'una piulada a Twitter, a més, Bel ha acusat l'exconseller de Justícia de "segrestar l'escó en benefici privat".

Bel és el primer membre del grup que públicament ha assegurat que Gordó entregarà l'acta de diputat. De peticions perquè ho faci, però, n'hi ha hagut moltes. Aquest divendres, en saber-se la imputació, la coordinadora del PDECat, Marta Pascal, ja va demanar que seguís "l'exemple de Mas" i fes un "pas al costat", i aquest dissabte la presidenta del consell nacional del partit, Mercè Conesa, també ha reclamat que la nova formació pugui "volar lliure dels processos de corrupció" que afecten l'antiga CDC.

La renúncia a l'acta de diputat és una decisió individual del seu titular, de manera que és el mateix Germà Gordó qui ha de decidir si l'entrega o es vol aferrar al càrrec.

stats