Política 16/07/2015

Gordó està convençut que la llista conjunta independentista guanyarà "amb claredat"

El conseller de Justícia creu que s'hauran de fer "tots els esforços" per arribar a acords amb l'estat espanyol

Acn
2 min
El conseller de Justícia, Germà Gordó / ACN

BarcelonaEl conseller de Justícia, Germà Gordó, s'ha mostrat convençut que la llista conjunta independentista integrada per CDC, ERC i la societat civil guanyarà "amb claredat" el 27-S i ha assegurat que no té "cap por" d'una aliança de partits d'esquerres formada per Podem, ICV, EUiA i Procés Constituent. En una entrevista a l'ACN, Gordó ha considerat que passi el que passi a les pròximes eleccions al Parlament "hi ha coses que no tornaran enrere". I ha apostat perquè Catalunya exerceixi la seva sobirania intentant arribar a acords amb l'estat espanyol. "Intentarem que sigui amb acord amb l'Estat i aquí és on haurem de posar tots els esforços", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller no ha volgut entrar a valorar el seu paper en la política a partir dels pròxims mesos i ha argumentat que ha de parlar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la finalitat d'anar a la llista o ser conseller de Justícia. I ha afegit que ara no pot donar una resposta.

Segons Gordó, encara que la candidatura conjunta independentista no guanyi per majoria absoluta, hi ha coses que no tornaran enrere perquè en els darrers temps "les coses han canviat molt". El conseller ha afirmat que la Catalunya autonòmica va començar a morir el 2010 amb la sentència de l'Estatut i va morir el 9-N, quan els catalans van estendre el "certificat de defunció".

A més, ha apuntat que la definició dels partits sobre la sobirania de Catalunya "ha fet esclatar el mapa ideològic". Una definició que es produeix a partir de dos mons: el sobiranisme i el no-sobiranisme, i que es dóna, segons Gordó, perquè Catalunya es troba al tram final del procés, i és quan tothom diu fins on vol arribar amb la seva sobirania. Com a exemple, ha situat el PSC, que aspira al federalisme, i ha afegit que Podem i ICV han d'explicar la seva posició perquè "encara no l'han decidit o ho estan debatent".

En aquest context, ha lamentat que UDC hagi decidit "trencar el partit en dos" tot i que respecta que el partit de Duran i Lleida vulgui definir el seu futur lliurement. "M'hauria agradat continuar junts caminant però no ha estat possible", ha afegit.

stats