DEBAT INTERN A ERC
Política 25/05/2011

ERC de l'Ebre reclama protagonisme en la nova executiva del partit i acabar amb les "bicefàlies"

Els republicans han mantingut els mateixos 97 regidors que tenien a les Terres de l'Ebre i han obtingut quatre majories absolutes i cinc de relatives

Acn
2 min

TortosaEl president de la Federació d'ERC a l'Ebre, Gervasi Aspa, ha valorat aquest dimecres els resultats que el partit ha obtingut al territori i que, almenys, els hi ha permès consolidar-se com la tercera força, mantenint els 97 regidors que tenien. Així, ERC ha aconseguit obtenir la majoria absoluta a quatre municipis, i ser la primera força a cinc municipis més. Aquests resultats han estat reconeguts per la direcció del partit, segons ha explicat, ja que l'Ebre ha estat un dels llocs on ERC ha aguantat el cop. Davant d'aquest fet, Aspa ja ha avançat que volen tenir un "pes determinant" en la nova executiva del partit, i que aposten per una direcció única i acabar amb el període de "bicefàlies". "La nostra intenció és tenir un pes determinant perquè no volem que se'ns condueixi cap a l'escorxador. Necessitem que del congrés surti una direcció única i les Terres de l'Ebre volem ser-hi presents, incidir, i que la persona que ens representi vagi al lloc on correspon", ha advertit Aspa, després d'explicar que van rebre el reconeixement de l'executiva nacional pels resultats d'ERC a l'Ebre. "Hem d'acabar amb el període de bicefàlies que ha durat massa temps", ha continuat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Aspa ha assegurat que ja fa temps que es treballa per "importar" el model ebrenc a nivell nacional. "No és el primer cop que es planteja però falta un canvi de xip perquè la feina que fem aquí és diferent i més sacrificada. No té cap secret però s'ha d'estar al costat de la gent, treballar, conèixer les prioritats, i sobretot ser propers a la gent", ha manifestat.

ERC de l'Ebre se sent legitimada per reclamar aquest protagonisme en la nova executiva després de ser un dels territoris on el partit ha obtingut millors resultats. De fet, ERC es manté com a tercera força al territori però només a 200 vots del PSC. Amb tot, a la comarca del Baix Ebre, els republicans sí que són la segona força, per darrere de CiU.

Els republicans han mantingut el nombre de regidors a les quatre comarques, 97, i han obtingut majoria absoluta a l'Aldea i Benifallet, al Baix Ebre, i Miravet i Rasquera, a la Ribera d'Ebre. A més, han estat la força més votada a Alcanar (Montsià), Deltebre i Roquetes (Baix Ebre), i Corbera d'Ebre i la Fatarella, a la Terra Alta.

Aspa també ha destacat que han doblat el nombre de regidors, passant de dos a quatre, a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i Móra la Nova (Ribera d'Ebre), i a Amposta s'han consolidat com la segona força amb sis regidors, davant els tres del PSC.

Per la seva part, a Tortosa, l'executiva local d'ERC es reunirà aquesta nit per analitzar els resultats de les eleccions que els han permès mantenir els dos regidors que els republicans tenien a l'Ajuntament en aquest mandat. El seu candidat, Josep Felip Monclús, no ha negat tenir un sentiment "agredolç" perquè confiaven quedar-se més a prop o, fins i tot, aconseguir el tercer regidor. Monclús també s'ha mostrat preocupat per l'entrada de PxC al consistori, així com per la majoria absoluta aconseguida per CiU. Sobre la ronda de contactes que va anunciar l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, Monclús ha assegurat que aquests no s'han produït i que "en el supòsit que es produeixin valorarem com hem d'actuar".

stats