POLÍTICA
Política 14/03/2012

Urkullu assegura que és "inqüestionable" el dèficit fiscal català i insta els partits a posar-hi fi

El president del PNB diu que mocions com l'aprovada a Girona en favor de la insubmissió fiscal poden tenir un "caràcter simbòlic a curt termini"

Acn
1 min

GironaEl president del PNB, Iñigo Urkullu, ha assegurat aquest dimecres que el dèficit fiscal de l'Estat cap a Catalunya és "inqüestionable" i ha remarcat que han de ser els partits i les institucions catalanes les que han de posicionar-se per posar-hi fi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Urkullu, el PNB "sempre ha tingut molt clar" que les institucions catalanes han sigut solidàries amb l'ordre tributari estatal. El president dels nacionalistes bascos ha valorat també la moció aprovada dilluns al ple de l'Ajuntament de Girona en favor de la insubmissió fiscal. "Entenc que aquestes iniciatives poden tenir a curt termini un caràcter simbòlic", ha manifestat. El president del PNB ha visitat la ciutat per pronunciar una conferència a la Tribuna Girona.

Abans de pronunciar la conferència, el líder del PNB també s'ha reunit amb el president de Reagrupament, Joan Carretero. "Reagrupament ens ha convidat perquè tenien l'interès d'establir una relació i hi hem estat encantats", ha manifestat Urkullu.

stats