POLÍTICA
Política 05/08/2011

Gispert discrepa d'Homs i no es posarà el 'CAT' a la matrícula del cotxe oficial

La presidenta del Parlament atribueix la decisió a la responsabilitat del seu càrrec i considera que “jurídicament no és possible tapar l''E' de la matrícula”

Agències
1 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert / EFE

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat que, per la responsabilitat que comporta el seu càrrec, no pensa posar-se l'adhesiu "CAT" al damunt de la matrícula del cotxe oficial. "Pel que representa la presidència del Parlament i el vehicle oficial, no m'hi posaré l'adhesiu 'CAT'", ha dit Gispert. "Això no significa que no estigui d'acord que els ciutadans de Catalunya el posin en un lloc visible; però, jurídicament, no és possible tapar l''E' de la matrícula. Això està regulat i per aquest motiu s'imposen sancions. Una altra cosa és posar el distintiu al costat de la matrícula, en això no hi ha cap problema", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del Parlament ha reconegut que no vol entrar en polèmiques sobre un tema que, durant les últimes setmanes, ha provocat un estira i arronsa entre alguns membres del Govern i el PP. A mitjans de juliol, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va animar els catalans a estampar el "CAT" sobre la "E" d'Espanya a les matrícules, en considerar-ho "jurídicament possible". El conseller d'Interior, Felip Puig, va revelar que també ha portat aquest distintiu a la matrícula de la seva motocicleta. En resposta a aquestes afirmacions, el PP català va presentar una bateria d'iniciatives parlamentàries per exigir el "compliment de la legalitat" a les matrícules dels vehicles i evitar així que els adhesius "CAT" tapin l'"E".

stats