Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Gispert discrepa d'Homs i no es posarà el 'CAT' a la matrícula del cotxe oficial

La presidenta del Parlament atribueix la decisió a la responsabilitat del seu càrrec i considera que “jurídicament no és possible tapar l''E' de la matrícula”

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat que, per la responsabilitat que comporta el seu càrrec, no pensa posar-se l'adhesiu "CAT" al damunt de la matrícula del cotxe oficial. "Pel que representa la presidència del Parlament i el vehicle oficial, no m'hi posaré l'adhesiu 'CAT'", ha dit Gispert. "Això no significa que no estigui d'acord que els ciutadans de Catalunya el posin en un lloc visible; però, jurídicament, no és possible tapar l''E' de la matrícula. Això està regulat i per aquest motiu s'imposen sancions. Una altra cosa és posar el distintiu al costat de la matrícula, en això no hi ha cap problema", ha afirmat.

La presidenta del Parlament ha reconegut que no vol entrar en polèmiques sobre un tema que, durant les últimes setmanes, ha provocat un estira i arronsa entre alguns membres del Govern i el PP. A mitjans de juliol, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va animar els catalans a estampar el "CAT" sobre la "E" d'Espanya a les matrícules, en considerar-ho "jurídicament possible". El conseller d'Interior, Felip Puig, va revelar que també ha portat aquest distintiu a la matrícula de la seva motocicleta. En resposta a aquestes afirmacions, el PP català va presentar una bateria d'iniciatives parlamentàries per exigir el "compliment de la legalitat" a les matrícules dels vehicles i evitar així que els adhesius "CAT" tapin l'"E".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT