Política 25/01/2017

Gómez de la Serna, l'exdiputat del PP investigat, recupera la plaça de funcionari al ministeri de l'Interior

El ministeri explica que estaven obligats per llei a reincorporar-lo. Des de fa dues setmanes es dedica a redactar informes jurídics

Ara
1 min
L’exdiputat del PP Pedro Gómez de la Serna en una de les sessions al Congrés de Diputats.

MadridL'exdiputat del PP Pedro Gómez de la Serna, investigat judicialment pel cobrament de comissions il·legals, s'ha reincorporat al ministeri de l'Interior, l'últim departament en el qual va prestar serveis abans de dedicar-se a la política, que l'ha acceptat "per imperatiu legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'Interior han confirmat a Efe la incorporació de De la Serna, avançada per eldiario.es, i han explicat que solament s'ha complert la llei, atès que ningú va reclamar els seus serveis des d'un altre departament i la norma estableix que ha de reincorporar-se a l'últim ministeri en el qual va treballar.

Les fonts han explicat que De la Serna es va incorporar al ministeri fa un parell de setmanes com a resultat de "un procediment objectiu" en el qual Interior va consultar la secretaria d'Estat de Funció Pública si tenia l'obligació d'admetre l'exdiputat. La resposta va ser afirmativa.

Ara De la Serna treballa en la sotsdirecció de Recursos de la secretaria general Tècnica, en "una tasca burocràtica tècnica-jurídica" que consisteix en la redacció de propostes de resolució de recursos, d'acord amb les mateixes fonts.

De la Serna està sent investigat pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, al costat de l'ambaixador d'Espanya a l'Índia i el també exdiputat del PP Gustavo de Arístegui, pel suposat cobrament de comissions il·legals a canvi de treballs d'assessoria per a empreses espanyoles a l'exterior.

stats