Política 06/03/2017

Germà Gordó : "Mai m'han demanat fer res il·legal ni he fet res il·legal"

El diputat de Junts pel Sí defensa la seva innocència després que la Fiscalia el situï com el contacte polític dels empresaris en la trama del 3%

Gerard Pruna
2 min
Germà Gordó és l’impulsor de Nova Convergència.

Barcelona"Mai m'han demanat res il·legal ni he fet res il·legal". Amb aquestes paraules, l'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, ha negat a l'ARA tenir cap relació amb el cas del 3%. El també exgerent de CDC rebutja així ser el contacte polític dels empresaris en la trama del presumpte finançament irregular del partit, després que la Fiscalia Anticorrupció l'hagi situat com a tal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la investigació de la Guàrdia Civil i Anticorrupció, hi ha com a mínim cinc concursos públics en què hauria participat l'exconseller per manipular-los quan era secretari del Govern, membre de la Fundació CatDem i conseller de l'empresa pública Infraestructures.cat, l'antiga GISA. Els indicis contra ell sorgeixen de l'anàlisi de la documentació i els arxius informàtics que es van confiscar als empresaris Xavier Tauler (Copisa) i Josep Manel Bassols (delegat d'Oproler a Catalunya).

Segons la investigació, Gordó va rebre també regals de les constructores i obsequis personals com ara entrades per al futbol i invitacions a caceres a Toledo i Ciudad Real.

Manté la normalitat

Gordó defensa la seva innocència, i manté la seva agenda pública amb normalitat, assistint a actes del Partit Demòcrata (PDECat) i desenvolupant les seves funcions com a diputat de Junts pel Sí al Parlament, ja sigui anant a les comissions de les quals forma part o assistint als plens i reunions del grup parlamentari.

De fet, quan fa 10 dies 'El Mundo' va publicar una informació que el situava ja com el contacte polític dels empresaris, no va dubtar a assistir a l'acte de presentació del PDECat a Barcelona, on fins i tot va conversar amb el president del partit i expresident de la Generalitat, Artur Mas, i la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.

stats