Política 02/06/2017

Gordó deixa la presidència de la comissió de justícia però no plega de diputat

L'exconseller de Justícia acorda amb el PDECat no deixar l'escó i referma que "no ha fet mai cap actuació fora de l'ordenament"

Acn
1 min
El president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, i el president de la Comissió de Justícia, Germà Gordó.

BarcelonaGermà Gordó seguirà de diputat al Parlament, però ha acordat amb el Partit Demòcrata (PDECat) la baixa com a membre de la comissió de justícia del Parlament i, per tant, de la presidència de l'òrgan. En un comunicat del PDECat d'aquest divendres al migdia, la formació ha afegit que l'exconseller reafirma que mai no ha fet "cap actuació fora de l’ordenament jurídic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el PDECat demana que es respecti el "principi de presumpció d’innocència". A més, afegeix que Gordó "desplegarà totes les facultats processals que l’ordenament jurídic li atorga per demostrar la seva radical innocència i honestedat". Aquest divendres al matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert una investigació contra l'exconseller de Justícia pel cas 3%.

La sala civil i penal del tribunal ha acordat declarar-se competent per obrir diligències contra Gordó, que és aforat per la seva condició de diputat, després que ho demanés el jutge del Vendrell que porta la instrucció del cas de presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). A Gordó se l'investiga pels presumptes delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics, que són els que va fixar el jutge del Vendrell en l'exposició raonada enviada al TSJC.

stats