CONSELL EXECUTIU
Política 08/02/2011

El Govern replica que només ha exigit a Zapatero allò que a Catalunya li pertoca per llei

Homs subratlla que l'Executiu no acceptarà cap traspàs "mal finançat" de Madrid

S. González / P. Martí
1 min

BarcelonaEl portaveu del Goven, Francesc Homs, ha lamentat les crítiques rebudes des d'altres comunitats autònomes després que José Luis Rodríguez Zapatero acordés ahir amb Artur Mas la cessió dels 750 milions d'euros que li corresponen a Catalunya a raó de de la disposició addicional tercera de l'Estatut. "Sempre que Catalunya aconsegueix que li paguin el que li deu ens plouen crítiques de tot arreu", ha afirmat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CiU ha insistit que no s'ha posat sobre la taula "uns privilegis", sinó que s'ha reclamat allò que les lleis espanyoles estableixen que li pertoca a Catalunya.

Sobre els traspassos que resten pendents, Homs ha subratllat que el Govern no acceptarà cap traspàs "mal finançat" que Madrid vulgui oferir, com és el cas de les beques universitàries. En aquest sentit, el portaveu de l'Executiu ha celebrat que el Govern tripartit tampoc l'acceptés.

Sobre la resta de compromisos que ahir es van forjar en la reunió entre Zapatero i Mas, Homs ha assegurat que tenen "una confiança expectant" sobre el seu compliment.

stats