CONCERT PER LA LLIBERTAT
Política 29/06/2013

El Govern considera un "exercici de llibertat i democràcia" el concert del Camp Nou

La vicepresidenta, Joana Ortega, encapçala la delegació de l'executiu al Concert per la Llibertat i reclama el "dret a decidir el futur de Catalunya"

Oriol March
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat a la seva arribada al Concert per la Llibertat d'aquest dissabte al Camp Nou que aquest esdeveniment és un "exercici de llibertat i democràcia" per part de la societat catalana. "Avui es transforma la música en paraules", ha assenyalat Ortega, que ha valorat positivament la "concòrdia i el civisme" que presideixen la jornada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha vingut acompanyada per cinc consellers: Francesc Homs (Presidència), Irene Rigau (Ensenyament), Ferran Mascarell (Cultura), Santi Vila (Territori i Sostenibilitat) i Germà Gordó (Justícia). El president del Govern, Artur Mas, no serà al Camp Nou, sinó a Menorca, on assistirà al casament de la seva filla. Idèntica situació es repeteix amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que deixarà la representació de la cambra en mans dels vicepresidents, Anna Simó i Lluís Corominas.

En declaracions a TV3, el conseller Homs ha assegurat que el concert "posa la pell de gallina des del punt de vista dels sentiments". "L'enunciat ho diu tot des del punt de vista dels sentiments i del que tenim dret, que és la llibertat plena i total". ha afegit el conseller. Vora seu hi tenia el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, que ha volgut destacar la "mostra d'esperança i llibertat" que ha suposat l'esdeveniment.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat en declaracions a TV3 que "aquí hi cap tothom, tota la gent que vol votar. Aquí hi cabem tots els demòcrates i aquest ha de ser el nostre esperit", ha valorat el líder republicà.

El cap de la delegació d'ICV al concert ha estat el seu secretari general, Josep Vendrell, que ha apuntat que l'esdeveniment és un "acte cultural i polític" i ha refermat el compromís ecosocialista amb el "principi democràtic fonamental d'exercir del dret a decidir".

stats