NOVA ETAPA
Política 26/03/2013

El Govern respon a Junqueras que sense pressupostos no es podrà arribar a la consulta

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, respon a Junqueras que es manté el 2014 com a data més probable pel referèndum

Oriol March
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa de Govern / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que el Govern manté el 2014 com a data més probable per la consulta sobiranista i que al llarg d'aquest 2014, l'executiu i ERC han de "fer la feina" per arribar a aquest moment amb les tasques prèvies preparades. Homs ha llegit fragments del pacte de legislatura signat amb els republicans i ha insistit que el debat sobre la data "està superat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta ha estat la resposta del Govern a Oriol Junqueras, president d'ERC, que ahir va assegurar que només entraria a l'executiu si es fixés una data concreta per la consulta. "Al pacte ja vam establir el modus operandi i la feina prèvia a fer", ha considerat el portaveu del Govern. En tot cas, ha advertit els republicans que sense pressupostos no hi ha Govern i que, sense Govern, no hi pot haver consulta.

Respecte la voluntat del PSC segons la qual Artur Mas s'hauria de sotmetre a una qüestió de confiança al Parlament, Homs ha reiterat que és un anunci "tàctic" i que no era la resposta que esperaven a l'oferta de Govern d'unitat nacional. En tot cas, el conseller de la Presidència ha insistit que li agradaria sumar-hi el PSC.

stats