CONSELL EXECUTIU
Política 25/11/2014

El Govern aprova un projecte de llei per fer créixer el personal adscrit a l'Agència Tributària catalana

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que és un "pas endavant" per "desplegar" la Hisenda pròpia. Diu que la Hisenda té un "procés de maduració raonable" i que la feina discreta al voltant de Tributs de Catalunya permetrà "fer el salt qualitatiu en un període de temps molt curt"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que el Govern ha aprovat el projecte de llei que permet fer créixer el personal adscrit de forma exclusiva a l'Agència Tributària de Catalunya. "La llei permetrà una nova organització basada en un creixement important del cos tècnic de gestors de la Generalitat", assegura l'executiu en la documentació facilitada als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La llei planifica el creixement ordenat dels recursos humans necessaris per assumir la plena aplicació de tots els tributs suportats a Catalunya", ha indicat Homs, que ha assegurat que la Hisenda catalana està en un punt "molt madurat en aquests moments". Segons ell, la feina "discreta" del Govern sobre Tributs de Catalunya permetrà "fer el salt qualitatiu en un període de temps molt curt".

Anunci sense antelació

El conseller de Presidència, però, també ha advertit que el Govern no anunciarà amb gaire antelació la posada en marxa de la Hisenda catalana, sinó que es farà "més de cop". "Veient l'experiència, no podrem anunciar-ho amb anticipació", ha afirmat Homs, en una referència velada a la reacció de l'Estat. El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) va calcular que la Hisenda pròpia a ple rendiment hauria de tenir entre 7.000 i 8.000 treballadors i un cost de 400 milions.

stats