Política 25/08/2015

El Govern, sobre Gordó i els Països Catalans: "Hi ha intencionalitat de treure'n profit i de generar polèmica"

L'executiu nega que el conseller de Justícia parlés d'atorgar la nacionalitat catalana a ciutadans valencians i balears en cas d'independència i "respecta" l'autonomia de la resta de territoris de l'Estat

Oriol March
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté, s'ha queixat aquest dimarts de la voluntat de "treure profit" i de "generar polèmica" dels partits espanyols i molt especialment el PP de les declaracions que va fer aquest dissabte el conseller de Justícia, Germà Gordó, sobre els Països Catalans. "No va fer servir aquest terme", ha considerat Munté, tot i que Gordó va parlar de "nació completa". "Tampoc va parlar d'atorgar la nacionalitat catalana", ha insistit la vicepresidenta, a pesar que el conseller de Justícia va apuntar que els ciutadans valencians i balears podrien tenir facilitats per obtenir-la en cas que Catalunya fos independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'àmbit de decisió de qualsevol territori la respecten enormement. Valencians i aragonesos seran el que vulguin ser. Les paraules del conseller no feien referència ni a països catalans ni a atorgar cap nacionalitat. El Govern continuarà enfortint els vincles però per descomptat respectant l'àmbit de decisió de les institucions", ha apuntat Munté.

stats