CONSELL EXECUTIU
Política 25/08/2015

El Govern insisteix que els pressupostos de l'Estat són un "frau" per a la societat catalana

La vicepresidenta Munté assegura que els comptes tenen "carències" i es queixa del "dèficit esbiaixat" que s'imposa a les comunitats

Oriol March
1 min
Mas i Munté, durant la primera reunió del Govern després de les vacances / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté, s'ha referit aquest dimarts als pressupostos generals de l'Estat que es debaten avui al Congrés dels Diputats i que tiraran endavant només amb els vots del PP. "Són decebedors i presenten carències cap a Catalunya, un frau cap a la societat catalana", ha apuntat Munté, que s'ha queixat del "dèficit esbiaixat" que imposa a les comunitats autònomes l'administració central. "És impossible de complir, respon a la voluntat d'ofec econòmic", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La inversió prevista representa el 10,7% de l'Estat, menys que el PIB que representa Catalunya i que el seu percentatge de població. La inversió per habitant és de 160 euros, per sota de la mitjana, que és de 238 euros. Hi ha una decepció en relació als ingressos finalistes, amb una reducció que arriba al 65%. Afecta serveis socials i polítiques d'ocupació", ha lamentat la vicepresidenta.

stats