Política 16/02/2016

El Govern busca aparcar les discrepàncies sobre BCN World i veu "consens" per "millorar" el projecte

La CUP no veu canvis substancials en el disseny del projecte i avisa JxSí que si no el revisa perjudicarà l'acord d'estabilitat

Oriol March
2 min
El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern / ACN

BarcelonaDesprés que la setmana passada afloressin discrepàncies dins del Govern pel projecte de BCN World, l'executiu ha volgut aparcar aquest dimarts les diferències i ha posat l'accent en el "consens" que genera la "millora" del complex d'oci i joc previst per al Camp de Tarragona. Aquestes han estat les paraules de la consellera de la Presidència, Neus Munté, després que la setmana passada el president Carles Puigdemont proposés una consulta al territori per pronunciar-se sobre la qüestió i que el vicepresident Oriol Junqueras la fes extensiva a tot el territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per aconseguir el màxim consens polític social i territorial, una consulta pot ser una molt bona eina. I l'abast de la concreció de la consulta encara no ha estat abordat en profunditat en el si del Govern", ha indicat Munté, que ha assenyalat que aquest assumpte no ha estat tractat en la reunió setmanal de l'executiu que s'ha fet aquest dimarts al Palau de la Generalitat.

"Hi ha consens dins del Govern per avançar en el consens i la revisió del projecte, però no hi ha una concreció sobre el calendari i l'abast de la consulta. S'hi està treballant. Es continuarà fent, per tal que no es demori en el temps", ha afegit posteriorment davant les preguntes dels periodistes la consellera de la Presidència.

La CUP avisa que no modificar el projecte afecta l'acord d'estabilitat

Mentrestant, aquest matí representants del Govern, de JxSí i la CUP s'han reunit al Parlament per parlar del projecte. Una trobada que, segons ha explicat el diputat cupaire Sergi Saladié, s'ha allargat durant gairebé dues hores. Tanmateix, l'esquerra independentista ha lamentat que el contingut de la reunió no hagi demostrat que JxSí té voluntat de revisar el projecte. "De moment, darrere d'aquesta revisió no hi ha res. En cap cas es planteja una reformulació del model".

Saladié ha apuntat que hi ha certes diferències dins del Govern que cal dirimir, però ha criticat que, per ara, es manté la voluntat de construir casinos "encara que es camuflin sota un paraigua de centres de convencions". El diputat de la CUP ha avisat JxSí que mantenir el projecte tal com està dissenyat ara mateix afecta el pacte d'estabilitat perquè suposa un incompliment de la proposta d'acord que la candidatura unitària va fer arribar a la CUP durant les negociacions per la investidura.

El diputat de JxSí Roger Torrent ha explicat que la reunió d'aquest dimarts era informativa sobre l'estat actual del projecte, i ha destacat que ara es tracta de revisar-lo a fons i escoltar totes les opcions. Sobre si a JxSí hi ha discrepàncies sobre BCN World, ha reconegut que hi ha posicionaments amb "matisos" i que per això és necessari revisar el projecte amb tots els grups i amb el territori.

stats