POLÍTICA
Política 24/04/2012

El Govern alerta d'un “gran engany” de l'Estat per forçar la intervenció d'autonomies

El portaveu del Govern, Francesc Homs, avisa que les mesures que imposa el govern espanyol per estalviar en l'àmbit autonòmic només busquen forçar l'incompliment de les autonomies per facilitar eventuals intervencions. Els números del Govern xifren l'estalvi a Catalunya en 150 milions, just un 10% de l'anunciat per l'estat. Això obligarà el Govern a un nou ajustament pressupostari que tot fa pensar que se situarà per damunt de 1.500 milions

M.colomer
1 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa d'aquest dimarts

BarcelonaLes mesures que ha anunciat el govern de l'Estat no serviran per generar els 10.000 milions d'estalvi buscat. Almenys així ho ha assegurat aquest dimarts el protaveu del Govern, Francesc Homs, que ha afirmat que a Catalunya, les mesures que imposa l'Estat només serviran per estalviar el 10% del que afirma el govern espanyol. El Govern ha insinuat que no és una desviació casual, sinó que busca que les comunitats autònomes arribin a final d'any incomplint la previsió per anunciar "intervencions a tort i a dret", també la de la Generalitat. De fet, el president de la Generalitat ha apuntat els últims dies com a una possibilitat la intervenció de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest mort no ens el deixarem penjar, nosaltres", ha advertit el portaveu del Govern, que en l'escalada de tensió amb el govern del PP, ha titllat l'operació de "gran engany" que l'executiu català tem que farà servir d'excusa el govern espanyol per acusar les autonomies de no haver complert.

Ajustament per damunt de 1.500 milions

Així, el Govern ha calculat que les mesures previstes per l'Estat només suposaran un estalvi de 150 milions, un 10% del que el govern espanyol diu que espera de Catalunya. Això aboca el Govern a un nou ajustament pressupostari que, afegit als incompliments de l'Estat en els pressupostos del 2012, superaria de llarg els 1.500 milions.

stats