Política 28/06/2016

El Govern, sobre el judici del 9-N: "Hi ha intencionalitat política, les clavegueres de l'Estat volien impedir les urnes"

La portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha afirmat que cal "reflexionar" sobre "el moment en què apareixen les informacions"

Oriol March
1 min
Raül Romeva i Neus Manté

BarcelonaEl Govern ha reaccionat immediatament a la notícia que el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joan Manel Abril ha tancat la instrucció del cas pel 9-N. La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha valorat la decisió en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Hi ha intencionalitat política en l'anunci. Es tracta d'un judici polític. Vull recordar com es va intentar, des de les clavegueres de l'Estat, que no es posessin les urnes. Però va ser un èxit i ens en sentim orgullosos. Tots els demòcrates s'haurien de ruboritzar davant la voluntat d'embrutar l'honorabilitat de persones que defensen el sobiranisme", ha indicat Munté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent de CDC ha volgut expressar el seu suport als afectats, i ha afirmat que cal "reflexionar" sobre "el moment en què apareixen les informacions". La resolució del TSJC ha sacsejat la política catalana només dos dies després del 26-J. El jutge ha desestimat la petició d'arxivament per a l'expresident Artur Mas, l'ex vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau i, per tant, envia els tres polítics a judici pels indicis que han comès delictes de desobediència i prevaricació administrativa. Tot i amb això perquè es faci el judici encara falta que la Fiscalia i els altres acusadors facin els escrits de qualificació, on concretaran per a quins delictes concrets se'ls jutjarà.

stats