Política 24/07/2017

El Govern respon al ministeri que la despesa de 6.150 euros no està relacionada amb el referèndum

En una missiva, el secretari d'estat d'Hisenda ha exigit que la Generalitat donés una resposta en 24 hores

Efe
1 min
La Generalitat estudia  abandonar el FLA l’any vinent

BarcelonaLa interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, ha aclarit aquest dilluns al ministeri d'Hisenda que la despesa de 6.150 euros que ha portat el Govern a activar el control setmanal de les despeses de la Generalitat "no té relació amb el referèndum" de l'1 de octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal ha respost aquest dilluns a la sol·licitud d'informació del ministeri d'Hisenda, segons han avançat fonts del departament d'Economia a Efe i ha confirmat l'ARA, que havia donat 24 hores a la interventora general de la Generalitat de Catalunya perquè aclarís si s'han desviat 6.150 euros per preparar el referèndum de l'1 d'octubre.

En una carta enviada també avui, el secretari d'estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, exigia explicacions per aquesta partida de 6.150 euros i aclaria que la informació recollida "es traslladarà a les autoritats competents a l'efecte de la possible exigència de la responsabilitat administrativa, comptable o penal que, si escau, pugui correspondre als responsables de l'ús de fons públics".

Les fonts consultades per Efe han assegurat que aquests 6.150 euros de despesa corresponen a un contracte de manteniment d'un programari relacionat amb processos electorals que implica al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Es tracta d'una despesa recurrent, insisteixen aquestes fonts, que apunten que aquesta demanda d'informació per part del ministeri és una de les moltes que rep la Generalitat des de fa mesos, i que en cada cas es donen les explicacions oportunes.

stats